loading....
2015. február 20. írta: igyalakmeg

loading....

A blog címét egy híres kínai (azon belül Hanzou, Nyugati-tó) tea nevéből kölcsönzöm: Long Jing Dragonwell. De lehetett volna innen is :)

Ehhez (és sok más) teához a tealeveleket ilyen ültetvényeken szedik:

forrás: http://zhongguokameron.blogspot.hu/

És így néz ki miután feldolgozták:


forrás, és leírás magyarul erről a teáról.

 

Viszonylag kevés (de szerencsére magas színvonalú) magyar nyelvű blog/weboldal foglalkozik a teával, angolul viszont kb végtelen mennyiségű információ érhető el a világ második legtöbbet fogyasztott italával kapcsolatban. 

 

 

 

Rólam

Túlzás lenne azt állítani hogy semmit nem tudok a teákról, de nem is sokkal többet :) Nagyon az elején vagyok még ennek a felfedező útnak, de szeretném valamennyire dokumentálni az eseményeket/állomásokat, ezért is fogok blogolásba.

Néhány érdekesebb infót fogok lefordítani/megosztani, miközben gyűjtöm lelkesen a tudást és az ízélményeket no meg a Qi-t a teákról/teákból. (A Qi-ről itt egy cikk)

Tervek

A minap olvastam egy remek cikket kína 10 (20) legjobb teájáról. Ezt a 10 (20) teát szeretném első körben végigkóstolni, hogy megtaláljam azt a párat ami igazán nekem/nekünk való.

Mindenképpen szeretnék résztvenni egy tea-workshopon, hogy azt itt helyben (Debrecen) vagy itt még elválik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sarkanykut.blog.hu/api/trackback/id/tr547190733

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása